Historie

Ook onder de monumentale panden in de oude binnenstad van Den Bosch zit veel historie verscholen. Een springlevend bewijs daarvan zijn de eeuwenoude Kelders.

De ligging laat dat al zien: aan de kop van de oude binnenhaven. In de Middeleeuwen was die haven met de aangrenzende Visstraat de entree en het handelscentrum van de stad, nu vormen zij de eerste kennismaking met het oudste stadsdeel: “de Uilenburg”.

Dertiende eeuw

De Bossche Kelders bestaan uit een drietal gerestaureerde kelders, de oudste is de Steurkelder, vernoemd naar het bovenliggende monumentale pand “De Gulden Steur”
Deze kelder dateert uit de 13e Eeuw. De beide andere kelders zijn vernoemd naar vroegere bovenliggende panden, te weten “in de Keyser“  en “De Swaen”. Deze twee kelders vormen sinds 1637 een geheel. In 1984 volgde een grondige restauratie waarbij de authentieke stijl bewaard bleef.

Stijlvol en sfeervolle kelders

Het resultaat: stijlvolle maar vooral ook sfeervolle ruimten, bij uitstek geschikt voor de ontvangst van besloten gezelschappen. Kortom een prachtige feestlocatie in Den Bosch  voor het vieren van bv. uw  verjaardag, personeelsuitje , familiereunie of trouwdag.